1795 kr
Unika kreativa logotyper
Leverans på ett fåtal dagar
Välj från 6 kreativa logoförslag
Obegränsat med designändringar
Logotypleverans i CMYK, PMS & RGB
Personlig logodesigner
100% rättigheter till logotyp
Informationshäfte
2495 kr
Unika kreativa logotyper
Leverans på ett fåtal dagar
Välj från 10 kreativa logoförslag
Obegränsat med designändringar
Logotyleverans i CMYK, PMS & RGB
Personlig logodesigner
100% rättigheter till logotyp
Informationshäfte
3495 kr
  Inkluderar Mellanpaketet plus:
Design av visitkort-, kuvert & brevpapper
Visitkort upp till 10 namn
Design grundas på er logotyp
Obegränsat med designändringar
Färgsystem PMS & CMYK för tryck
100% rättigheter
Informationshäfte

LOGO FAQ - VANLIGA FRÅGOR

 

1. Vad menar ni med unikt designad logo?

Alla logoförslag som skickas till er är unika. Gjorda av er designer. Vi använder inte standardmallar i vårt logoarbete utan vi utgår från er beställning, verksamhetsbeskrivning och era specifika önskemål.

2. Hur betalar jag min nya logo?

Logo betalas i efterhand via faktura.

3. Vad menar ni med att ni jobbar tills jag är 100% nöjd?

4. Vad händer om jag inte alls är nöjd med min nya logo?

Meddela oss så gör vi om förslagen. Vi ger oss inte tills du är 100% nöjd. Om du inte fastnar för ett förslag efter de första logoutskicken, så faktureras ni bara för ett självkostnadspris på mellan 750-1000 kr exkl moms.

5. Hur levererar ni min nya logo?

Logoförslag och slutleverans skickas via e-post.

6. Hur snabbt får jag mina logoförslag?

De skickas till dig inom några dagar. I enstaka fall kan det ta något längre tid då vi stundtals har många kunder. Leveranstiden kan även bli något längre vid semestrar och helgdagar.

7. Vilka är det som äger och driver Logohuset.se?

Logohuset.se drivs och ägs av CJC Development AB (org.nr. 556857-4130). I dag finns vi i Göteborg, Stockholm och Lidköping.

8. Varför är det så viktigt med bra logodesign?

En logo är ett ansikte ut mot världen. Er grafiska profil ska ge ett första intryck av vad ni vill förmedla. Logon ska också fungera till alla medier t.ex. webb, papper, bilar, kläder etc. Oftast är det en fördel med enkel logodesign eftersom det oftast resulterar i att tryckkostnader hålls nere.

9. Varför har ni ingen support via telefon?

Helt enkelt för att kunna hålla våra låga priser. Vi sköter vår support via e-post. Erfarenheten säger oss att det fungerar mycket tillfredsställande.

10. När räknas fullt pris på logobeställning?

Om du går vidare med logon och vill ändra i designen efter första utskicket behandlar vi det som en fullgjord designorder. Om du efter det ändå beslutar dig för att sluta med vårt samarbetet, fakturerar vi dig ett belopp på 75-100% av fullt pris. Exakt belopp bestäms av Logohuset.se och beror på flera faktorer. Bl.a. hur lång tid vi lagt ned på designen.
logo

11. Hur sker slutleveransen av min nya logo?

När du valt en logo som du vill ha gör vi iordning alla dina originalfiler och skickar dem till dig via e-post. Alla filerna packas ihop till en s.k. zip-fil. Den måste packas upp innan ni kan titta på den i original.

12. Har fått slutleverans på min logo men kan inte öppna alla bifogade filer?

Du måste ha speciella program installerat på din dator för att öppna vissa originalfiler. Tex. de filer som tryckeriet använder sig av. Om det är en viss typ av logofil ni saknar kan ni kontakta oss så e-postar vi det saknade filformatet till er utan extra kostnad.

13. Jag har inte mina originalfiler för min logo kvar. Vad gör jag då?

E-posta oss oss så skickar vi filerna till er igen. Alla logo sparas hos oss.

14. Kan jag maila en egen handskiss som jag gjort själv till min nya logo?

Det kan du absolut göra. Om du först lägger en beställning på logo kan du sedan maila mer information till oss. Svara på ordermailet som skickas till er om ni vill meddela oss något ni missat i ordern.

15. Vad menas med en slutleverans av logo och vilka typer av filer mailas till mig?

Slutleverans av logo sker då ni är 100% nöjd med designen. Vi tar fram slutleveransen som innehåller flera viktiga filer. Alla logotyper skickas i originalutförande för det grafiska designprogram som logotypen togs fram med (Illustrator .ai och Photoshop .psd). Vi skickar också filer som är helt anpassade för webb som .jpg, .gif och .png. Vi skickar också .pdf filer i färgsystem PMS, CMYK och RGB. Tryckeriet använder .pdf-filer i färgsystem PMS och CMYK

16. Vad betyder vektorgrafik?

Vektorgrafik nyttjar matematiska beräkningar för att skapa en grafisk bild. Genom att matematiskt beräkna vägen mellan två punkter kan en skarp bild skapas oavsett om originaldesignen ändrar storlek. Vektorgrafik är motsats till rastergrafik då designen är byggd av ett bestämt antal pixlar. Grafisk design i rastergrafik blir ofta suddiga om de förstoras.

17. Vilka designprogram använder ni när vår nya logo tas fram?

Våra logos designas i Adobe Illustrator och Photoshop.

18. Vad är PMS, RGB och CMYK?

RGB är additativ blandning där Röd, Grön och Blå läggs ihop för att skapa en färg. Man utgår från svart och sen adderas Rött, Grönt och Blått för att tilverka en helt ny färg. Om alla tre grundfärger blandas lika, blir resultatet vit färg. RGB innehåller ett extremt stort färgspektra. RGB används mest för att visa logon på en monitor men fungerar inte bra för tryck.

CMYK (Cyan, Magenta, Yellow och Key [svart]) är en subtraktiv färgblandning. Man utgår från vitt ljus (innehåller många färger)för att sen begränsa reflektion. CMYK-filen (.pdf) är en förhållandevis billig färgblandning om ni ska trycka er logo på ett tryckeri.

PMS (Pantone Matching System) är ett färgmatchningssystem skapat av företaget "Pantone". Grundtanken har varit att skapa en färgmatchning som är helt oberoende av hur designen skapades. Ibland kan det vara billigare att trycka med PMS än med CMYK.

RGB är perfekt för att presenteras på en dataskärm men är inte bra för tryck. Normalt så vill tryckerier ha filer i PMS eller CMYK. Vår slutleverans innehåller tre olika pdf-filer som används vid tryck. En i CMYK, en RGB och PMS. Observera att CMYK och PMS-färgerna inte liknar RGB färgskalan till 100% och det medför att färger på er logo därför kan se annorlunda ut om du jämför dessa filer.